Varen
fietsen
wandelen.


Waar heeft u zin in?

Giethoorn


Giethoorn, gelegen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, is een idyllisch dorpje in Overijssel waar talloze rietgedekte boerderijen zijn gebouwd op kleine veeneilandjes die met ruim 170 houten bruggetjes zijn verbonden. U kunt lekker struinen langs het water en natuurlijk een bootje huren om het dorpje vanaf de vele kanalen en meren te bewonderen.

Weerribben-Wieden


Nationaal Park Weerribben-Wieden is een nationaal park in de kop van Overijssel. Het is het grootste laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Het is een uniek landschap met vele meren en kanalen een prachtig natuur en vele historische stadjes en dorpjes. Ideaal voor een dagje varen, fietsen of wandelen.

Historie


De omgeving van de woning is er één vol geschiedenis. Bezoek de Koloniën van Weldadigheid die recentelijk zijn toegevoegd aan de werelderfgoedlijst, of loop over de verdedigingswallen die het vestingstadje Steenwijk in de Tachtigjarige Oorlog beschermden tegen de Spanjaarden.

En nog
veel meer


In de woning ligt een activiteitenmap met daarin nog veel meer leuke activiteiten, uitjes en adressen voor bijvoorbeeld het huren van fietsen of een bootje.


eten en drinken_Tekengebied 1_Tekengebied 1

Eten en drinken

In de directe omgeving van de woning vind je diverse leuke restaurants en cafés. Van luxe dineren in sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl tot aan een drankje nuttigen op het terras van grand-café De Rechter in Steenwijk.

geschiedenis_Tekengebied 1_Tekengebied 1

Hunebedden

De provincie Drenthe is dé provincie als het om Hunebedden draait. Deze door de mens gemaakte grafstenen zijn nog steeds voer voor discussie, want men vraagt zich nog steeds af hoe ze gemaakt zijn? Hoe dan ook, ze zijn indrukwekkend om te zien en u kunt ze op meerdere plekken in Drenthe met eigen ogen bekijken.

winkelen_Tekengebied 1

Winkelen

Ook de winkelliefhebbers komen aan hun trekken. In de directe omgeving van de woning vind je de leuke winkelstraten van Steenwijk, Meppel en Heerenveen. Ook zijn door de nabije ligging van de A32 Leeuwarden en Groningen gemakkelijk te bereiken

evenementen_Tekengebied 1

Evenementen

In Drenthe en de Kop van Overijssel worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Zo kunt u denken aan de Wielerronde van Steenwijk, het Bloemencorso in Vollenhove en het Dickie Woodstock Muziekfestival in Steenwijkerwold.